• Okategoriserade
 • 10

Sluga försäljare

I dag ringde en annonsförsäljare från tidningen Studentliv. ”Tja, jag har sett eran printkampanj”, sa han. ”Printkampanj?”, undrade jag, trots att jag förstod att han menade annonsen som vi har med i nya numret av tidningen Stureplan. ”Ja, ni har en annons med i tidningen Stureplan”, fortsatte han. ”Ja, men nån kampanj är det verkligen inte. Det är en annons och vi fick platsen gratis, kan du matcha det?” Efter att jag hade förklarat att vi inte har någon marknadsföringsbudget var han inte lika intresserad längre. Sådant är skönt att kunna säga, även om det är konstigt att vi inte har det. I nästa budgetarbete ska jag se till att komma in med en sån äskning. Det är förresten ett fult knep av försäljare att bläddra igenom andra tidningar och se om de kan hitta potentiella annonsörer. Ring inte oss, vi ringer er.

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Macke K skriver:

  Är det alltid fult att göra det lätt för sig?

 2. Mattis skriver:

  Nä, men det är alltid dålig stil att utge sig för att ha koll på nåt som man inte har en aning om. Om han hade sagt ”Jag såg er annons i Stureplan, och undrar om ni vill annonsera i Studentliv också”, då hade det varit en annan grej.

 3. Macke K skriver:

  Fast du skrev ju att det är fult att bläddra igenom andra tidningar och sen ringa upp annonsörerna. Men nu är det plötsligt okej att göra så, så länge man inte tror att det är en kampanj. Eller?

 4. Mattis skriver:

  Fast det var inte det som din förra fråga handlade om.

 5. Macke K skriver:

  Så här skrev du: ”Det är förresten ett fult knep av försäljare att bläddra igenom andra tidningar och se om de kan hitta potentiella annonsörer. Ring inte oss, vi ringer er.”

  Men tydligen håller du inte med dig själv längre. Det är okej, man får ändra sig.

 6. Mattis skriver:

  Fast du frågade ju om det alltid är fel att göra det lätt för sig, och det är det inte.

 7. Macke K skriver:

  Ja, och då svarade du att det är okej att bläddra igenom andra tidningar, trots att du strax innan skrivit att det inte är okej, Därför undrar jag hur det egentligen ligger till, vad du egentligen tycker.

 8. Mattis skriver:

  Nej, det sa jag inte alls. Jag sa att det hade varit okej om han inte utgett sig för att veta nåt som han inte visste.

 9. Macke K skriver:

  Suck. Det var värst vad du slingrar dig. Läs igenom allt du skrivit en gång till så ska du nog inse att du säger emot dig själv. Men jag är inte den som är den… Men du tycker alltså att det är okej att bläddra i andra tidningar för att hitta potentiella annonsörer, om man är annonssäljare?

 10. Mattis skriver:

  Okej är det väl, men det är jobbigt och lågt på nåt sätt. I dag ringde massor av nya försäljare med anledning av vår ”printkampanj”.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.